dilluns, 2 de maig del 2011

El Komintern i la lluita antifeixista


OBSERVEU QUE AQUESTA VEGADA LA CONFERÈNCIA ÉS EN DIMECRES

El proper DIMECRES 4 DE MAIG de 2011, a les 19 hores, al Casal Pere Quart de Sabadell, es desenvoluparà la ONZENA CONFERÈNCIA del cicle “Els orígens del futur. Elements de republicanisme”, organitzat per l'Associació Sabadell per la República i l'Aliança Francesa, amb la col·laboració del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB.

Aquesta conferència serà `pronunciada per ALEJANDRO ANDREASSI, i es titula

El Komintern i la lluita antifeixista


A la conferència s'estudiarà l'enfrotament de la Komintern amb els moviments i règims feixistes des del moment de la seva aparició, tant en el seu vessant com en el pràctic. Aixií mateix, s'analitzaran les característiques que les resolucions del VII Congrès de la Komintern de 1935 imposaran a la lluita antifeixista, amb la proposta dels fronts populars, obrint una nova fase en la lluita contra el feixisme.

ALEJANDRO ANDREASSI és professor del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB. És autor de "Arbeit Macht frei. El trabajo y su organización en el fascismo ( Alemania e Italia)", Barcelona 2004; "La rebelión delos metecos. Conflcitividad laboral y social en Buenos Aires, 1895-1910", Barcelona 1997 i de "La libertad también se escribe en minúscula. Anarcosindicalismo en Sant Adrià del Besòs, 1925-1939", Barcelona, 1996. Ha estat coordinador amb José Luis Martín RAmos, de "De un Octubre a otros. Revolución y fascismo en el periodo de entreguerres, 1917-1934", Barcelona 2010. Ha publicat articles sobre la història de l'organització del treball, de la conflictivitat laboral, del moviment obrer i de les cultures polítiques a diverses revistes, com ara Historia Social, Ibero-Amerikanisches Archiv, Ayer, Afers i l'Avenç.